Behandelingen

Ontspanningsmassage

Even bijkomen van alle drukte en stress uit het dagelijkse leven, dat kan door het krijgen van een heerlijke ontspanningsmassage!

Veel mensen hebben zo’n druk en stressvol leven dat ze last krijgen van pijn in de nek, rug, schouderspieren, slecht slapen of een zwaar en vermoeid gevoel in de benen krijgen. Doordat het lichaam continu bezig is om de stress te ‘handelen’ krijgt het geen kans meer om goed voor de rest van het lichaam te zorgen. Stress zorgt ervoor dat je lichaam zich klaar maakt om te vechten of vluchten. Je hersenen geven een signaal af waardoor je lichaam meer adrenaline gaat aanmaken. Hierdoor gaat je hart sneller kloppen, je ademhaling gaat sneller en je spieren spannen zich aan. Als het ‘gevaar’ er na een tijdje nog is, gaat het lichaam cortisol aanmaken. Een ander stresshormoon dat je ‘paraat’ houdt. Continu deze spierspanning veroorzaakt klachten in het gehele lichaam vooral voelbaar in je nek en rug. Je hebt niet voor niets het gezegde “de last op je schouders dragen’.

Wat doet een ontspanningsmassage met je lichaam?

Allereerst hoef je even ‘niets’….dan alleen maar liggen, klinkt heerlijk toch!

Door middel van verschillende massagetechnieken zoals effleurages (strijkingen) en petrissages (knedingen) wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en komt er meer zuurstof in de spieren waardoor het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Deze technieken hebben een rustgevende uitwerking op het lichaam en de geest.

Ook zonder fysieke klachten is het fijn om door massage een goede balans tussen lichaam en geest te behouden.

Hotstone Massage

Dit is een heerlijk ontspannende massagevorm waarbij de hete stenen van ongeveer 45 graden diep in de spieren dringen en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Voor deze massagevorm gebruik ik basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die de warmte goed vasthouden en die ook een zekere druk op de spieren geven.

De massage bestaat uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.    

Lymfedrainage

Door je hele lichaam heen heb je lymfevaten zitten. Lymfedrainage zorgt ervoor dat het overtollige lymfevocht beter en sneller afgevoerd kan worden.

Lymfevaten hebben kleine klepjes zodat het vocht niet terug kan stromen.  Door de skeletspierpomp, de slagaderpomp inademing en hartzuiging gaat de lymfe door de lymfevaten naar de twee grote aderen die uitmonden in de ondersleutelbeenaderen nabij het hart om zo dus in je bloedbaan terecht te komen, waarna je deze afvalstoffen uiteindelijk uitplast.

Lymfedrainage is een specifieke massagetechniek waarmee door zachte pompende bewegingen de vochtopname van de lymfevaten gestimuleerd wordt en het functioneren van deze lymfevaten wordt bevorderd. Een behandeling duurt ongeveer 55 minuten. De beste resultaten worden bereikt als je gedurende een aantal weken meerdere keren je laat behandelen.

Bindweefselmassage

Oké, dit is niet de ‘prettigste’ massagevorm maar wel enorm effectief.

Vaak combineer ik bindweefselmassage met één van de andere massagevormen want de massage mag ook zeker wel fijn zijn en prettig aanvoelen!

Bindweefsel zit door ons hele lichaam en verbindt en ondersteunt spieren, organen en gewrichten. De cellen in het bindweefsel hebben een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidsbindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Wat doet bindweefselmassage met je lichaam, met je huid? 

Bindweefselmassage stimuleert:

 • de doorbloeding van de huid, waardoor er meer zuurstof in het bindweefsel komt en de afvalstoffen verwijdert kunnen worden.
 • vermindert onderhuidse verklevingen
 • afbraak van vetafzettingen
 • verbetert de huidconditie
 • minder last van vermoeide benen
 • versteviging van de huid en stimuleert de aanmaak van bindweefsel
 • huid wordt strakker

Voor goede resultaten met de bindweefselmassage is het verstandig om gemiddeld 8 behandelingen 1 à 2 keer per week te krijgen. Naarmate je vaker een bindweefselmassage hebt gehad wordt de huid soepeler (massage wordt minder pijnlijk) en gaat de structuur van de huid er beter uit zien. Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om ongeveer 1 keer in de 6 weken terug te komen voor de bindweefsel massage. Deze behandeling kan samengaan met een andere massagevorm.

Sportmassage

Een sportmassage is gericht op de doorbloeding van de spieren. Voor het sporten is een sportmassage een goede oppepper en heel belangrijk… een sportmassage zorgt ervoor dat je minder kans krijgt op een blessure, doordat je spieren hierdoor een goede doorbloeding krijgen.

Na het sporten is een sportmassage enorm belangrijk voor het afvoeren van de afvalstoffen en voor de bevordering van het herstel van je spieren en lichaam. Een sportmassage is een stevige massage. Bindweefsel wordt losgemaakt en knopen worden uit de spieren gehaald. Tijdens de massage, maak ik gebruik van magnesium olie. Deze olie met magnesium wordt direct door de huid opgenomen en helpt de vermoeide, stijve en stramme spieren te ontspannen en extra verzorging te geven. Deze olie zorgt ook voor een goed magnesiumgehalte in de huid. Door een sportmassage bevorder je het herstel van je lichaam en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. De olie kan een licht tintelend gevoel geven, dit betekent dat de magnesium in de huid wordt opgenomen.

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in de bijbehorende delen van het lichaam een reactie of deblokkering op te wekken. Deze reacties voelen vaak ‘aan’ als ontspanning.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal meer goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit noem je reflectiepunten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. Vaak zie je dat op het punt van de plek de huid na palpatie een tijdje wit ingedeukt blijft. Deze plek is pijnlijk en is ontstaan doordat de doorstroming van energie blokkeert. Hierdoor gaat er minder bloed en lymfevocht stromen, afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen worden moeilijker aangestuurd.

Buiten de afvalstoffen voel je ook tijdens een voetreflexmassage dat spanningen, emoties worden verwerkt en losgelaten.

 • Ontspannen en ontstressen
 • Verbetert de doorbloeding
 • Afvalstoffen worden beter afgevoerd
 • Behandeling klachten:
  • Hoofdpijn
  • Spijsverteringsklachten
  • Hormoonhuishouding
  • Vermoeidheid
  • Stress/spanningen
  • Preventie klachten

Massage op kantoor

Stoelmassage op het werk verbetert de prestaties, levert minder verzuim en werkgerelateerde klachten op. De massage duurt ongeveer 20 min.

Bel of mail voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte.